Curacao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anniek Huijberts - WaarBenJij.nu Curacao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anniek Huijberts - WaarBenJij.nu

Curacao

Blijf op de hoogte en volg Anniek

01 November 2006 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal,

Hier dan eindelijk het verhaal over...Curaçao!! Ik heb echt een super gaaf weekend gehad.
We begonnen vrijdag. We zouden om half 7 vliegen, dus waren we rond 5 uur op het vliegveld. Na ingecheckt te hebben, hebben we nog even wat gedronken. Daarna zijn Sandra en ik naar de gate gegaan. Wij maar wachten en wachten, maar er gebeurde maar niets. Intussen was het al half 7 geweest, maar nog steeds konden we niet naar het vliegtuig. Er stond ook helemaal niet aangegeven of we goed zaten en of er misschien vertraging was. Uiteindelijk kwam er om 7 uur een busje voorrijden waar we in konden. Die bracht ons naar het vliegtuig. Correctie...vliegtuigJE. Er konden 45 personen in, dus ik denk dat ik het wel een vliegtuigJE mag noemen. Uiteindelijk stegen we dan op. Een beetje zenuwachtig voor de vlucht met zo’n klein vliegtuigje, waren we 25 minuten al weer geland. Eindelijk...het weekend kon beginnen. Op het vliegveld van Curacao aangekomen, een uur later dan gepland, stonden Letty (de nicht van Sandra) en Christy (mijn nicht) ons op te wachten. Met zijn allen in de auto richting het huis van Letty, waar we zouden slapen. Daar hebben we kennis gemaakt met de man van Letty, Bart en hebben we een rondleiding gehad door hun huis. Het was erg groot en heel mooi. We kregen ook een super mooie kamer. Het leek er wel een hotel! We hebben toen lekker wat gedronken en even op de kaart van Curaçao gekeken. We moesten natuurlijk nog even een planning maken van wat we gingen doen het weekend. Daarna kwam een vriend van Christy (Mischa), die ook op de marine basis werkt ons ophalen en gingen we nog even op stap. We zijn eerst naar de Heeren geweest, een klein kroegje net buiten Willemstad. Hier ontmoette we een Amerikaan die weer bevriend was met Mischa. Even een drankje gedaan en toen zijn we naar de Zanta gereden. Dit is een café/dancing aan het strand. Het was heel leuk aangekleed met loungebanken en een zwembadje in het midden. Hier hebben we even lekker gedanst en wat gedronken.’
Zaterdag weer vroeg op, want we moesten de auto op gaan halen. We keken op de kaart waar het verhuurbedrijf zat, en reden erheen. Helaas konden we het niet vinden, dus vroegen we het ergens. De man vertelde ons dat het recht tegenover moest zijn. Dit zag er alleen erg dicht uit, wat betekende geen auto voor het weekend. Bart was zo vriendelijk om zijn auto ter beschikking te stellen voor een weekendje. Bart, nogmaals bedankt. Met een enorme Amerikaanse bak onder onze kont, een automaat met airco, reden we naar de marine basis om Christy op te gaan halen. We zouden die dag met zijn drieën naar de Noordkant van Curaçao gaan bekijken. Op de marine basis aangekomen, kregen we nog een rondleiding van Bart, die daar heel toevallig ook werkt. Leuk om zoiets ook een keer te zien.
Nadat we Bart thuis hadden afgezet zijn we naar Westpunt gereden. De weg er naar toe was heel erg mooi. Mooie wegen met groene bomen erlangs. Dat zie je in Aruba niet echt. Op de weg er naar toe zijn we langs wat mooie plaatsjes gestopt om wat foto’s te maken. Deze kant van Curaçao is ongeveer hetzelfde als in Aruba. Erg ruige kust daar.
Onderweg hebben we even gestopt om wat te eten. Dit was bij een erg leuk tentje. Bij het restaurant kwamen allemaal kleine suikerdiefjes (vogeltjes).
Toen zijn we weer terug gereden, via de andere zijde van curaçao. We zijn toen even bij een baaitje gestopt om te zwemmen. Dat is ook een groot verschil met Aruba. Op Aruba zijn de stranden heel erg uitgerekt, en op Curaçao zijn allemaal kleine baaitjes. Het was hier erg mooi.
Na een verfrissende duik zijn we doorgereden naar een landhuis. Die zie je erg veel in Curaçao. De huizen stammen nog uit de koloniale tijd van vroeger. Bij het landhuis waar wij geweest zijn was een tentoonstelling over de slavernij van vroeger. Dit was erg indrukwekkend om te zien.
Na nog even wat boodschappen reden we terug naar Letty en Bart. Na verteld te hebben wat we allemaal gedaan hebben zijn Sandra en ik gaan eten bij de Tropen. We hebben onszelf weer goed verwend kan ik wel zeggen. Daarna zijn we naar Mambo Beach gereden. Dit is hét strandtentje van Curaçao. Lekker met je voeten in het zand nog wat gedronken en toen lekker gaan slapen.
Zondag ochtend gingen we weer vroeg op pad. Christy opgehaald en naar het Sea-aquarium. Hier hebben we van alles gezien. Schilpadden, verpleegsterhaaien, zeeleeuwen, dolfijnen. Leuk om te zien dit. We kregen zelfs een kus van Chiti de zeeleeuw.
Na het aquarium zijn we gaan snorkelen bij Baya Beach. Hier ligt een klein vissersbootje op de bodem en het was super mooi. Heel veel gekleurde vissen bij het bootje. Wel waren er veel golven, dus we moesten hard zwemmen.
We hebben hierna wat gegeten bij de Baya Beach Club. Helaas moesten we erg lang wachten op ons broodje, maar goed, dat mag de pret niet drukken.
Voordat we naar Curaçao gingen hoorde we dat iemand schildpadden in het wild had gezien bij de Vaersenbaai. Dus dit konden we dus niet missen. Na een half uur rond gesnorkeld te hebben, hadden we nog geen schildpad gezien. Dus maar weer terug naar het strandje. Daar zei iemand dat ze er wel een had gezien. Dus wij weer terug naar die plek, maar na weer een half uur besloten we het toch maar op te geven. Toen we terug zwommen zagen we er opeens een. Ik probeerde dichtbij hem te komen om hem op de foto te zetten. Helaas was hij erg snel, maar ik heb net de foto’s gezien...en hij staat erop!! Bewijs dus!
’s Avonds zijn we met zijn allen gaan eten bij Hook’s Hut. Hier zit je dus echt met je voeten in het zand te eten. Heel gezellig weer. Daarna zijn we weer met zijn vijven naar Mambo Beach gegaan.
Maandag alweer de laatste dag. Wat gaat de tijd toch snel voorbij als je het leuk hebt. We zijn naar Willemstad geweest. Deze stad is veel groter dan Oranjestad, en je kunt er ook goed shoppen. Dat weet mijn bankrekening nu ook. Verder is het gewoon een hele mooie stad met de handelskade, de drijvende markt en de pontjes brug. Als je hier overheen loopt dat is het net of je een beetje teveel gedronken hebt. Erg grappig dus.
Het was intussen alweer 2 uur en om 4 uur moesten we naar het vliegveld. We zijn toen maar naar huis gereden en nog even een bedankje gekocht voor Letty en Bart. Het was echt heel erg fijn dat we daar konden slapen en hun auto mochten lenen!!

Nou om kwart voor 4 gingen we Christy ophalen om naar het vliegveld te gaan.
Afscheid nemen is nooit leuk, maar helaas, aan alles komt een eind. Ook aan dit super leuke weekend in Curaçao.

Om half 6 stegen we weer op richting Aruba...nu was het echt voorbij. Om 2 over 6 stonden we al weer buiten bij het vliegveld van Aruba. Het is nog korter als de bus naar Eindhoven.

Nou dat was het weer een beetje voor deze keer!! Voor nu, snaveltjes toe en oogjes dicht!!
Dikke kus van Anniek

• 02 November 2006 - 01:25

Anniek:

Veel plezier!!!

• 02 November 2006 - 07:47

Wilhelmien:

Wat een leuke foto's en wat een leuke verhalen.
    Ik kijk er elke keer weer naar uit om iets van je te horen.
    Wat moet ik me voorstellen bij verpleegsterhaaien?
    Niet echt een compliment voor jullie beroep!

Groetjes uit het nu koude Rooi.

• 02 November 2006 - 09:56

T.J.:

Geweldig , geweldig dat jullie het zo fijn gehad hebben en wat een mooie foto,s !!!!!! We zijn allemaal blij met je nieuwe verhaal Anniek , het was het wachten wel waard hoor !! Ik ga gauw je mam bellen dan kan die tussen de middag ook kijken. Een tweekantenkus uit Uden. Doei Trol !

• 02 November 2006 - 11:56

Mieke:

hee meisje wat een leuk verhaal en echt gave fotos, het is daar ontzettend mooi op curacao.fijn dat je zo'n heerlijk weekend hebt gehad, "dat vatte ze oew nie mir af"zou ons pap zeggen.kusjes mam

• 02 November 2006 - 17:14

Jan En Hennie:

Hoi Anniek,wat hebben jullie het gezellig gehad ,en al weer zo n mooie fotos met een goed verhaal,Christy had het ook heel gezellig gevonden ,nu komt ze snel naar jouw toe ,wat leuk allemaal .Heel veel lieve groetjes van ome Jan tante Hennie en natuurlijk ons Doyke ,KUS ....

• 02 November 2006 - 19:44

T.J.:

Anniek ik moet je effe van Nini hartelijk bedanken voor de kaart ! Ze is er zoooooooo blij mee en heeft hem op haar koelkast gehangen ! Het lukt haar nog steeds niet om op jouw site te komen en dat vindt ze heel rot maar ik heb al 2 keer het adres van je site gegeven en het lukt gewoon niet ! Is er iets aan te doen ?? Ik heb je foto,s al 3 keer gekeken en vind ze zooooo mooi !!! Tante Hennie en Ome Jan genieten er ook erg van en Tante Rien kijkt ook vanavond !! Er wordt hier nogal geroddelt dat begrijp je nu he ? Een dikke vette tweekantenkus uit Uden.

• 02 November 2006 - 20:29

Christy:

Leuk verhaal Anniek! En gave foto's hebben jullie gemaakt!! Leuk om Curaçao door jullie ogen te zien.
    Gezellig dat jullie hier waren. We houden contact over Aruba!
    x
    Christy

• 02 November 2006 - 21:45

Sjaantje:

Quukske, ik begin steeds jaloerser te worden hier! Het vriest hier onderhand (het is al onder de 10graden namelijk) en jij zit daar gewoon te genieten van een blauwe lucht en warm zonnetje..
    Mooie foto's meis!

Kus

• 03 November 2006 - 09:14

T.J.:

Goeiemorgen Anniek , Christy moet nog 32 dagen en bij jouw tikken wij week 9 weg vandaag , alleen moet jij nog een dagje er tegen aan !!! Was leuk om je stem even gehoord te hebben ! Wij wensen jullie een fijn weekend toe ! Knuffel.

• 03 November 2006 - 13:57

Anniek:

Hallo lieve mensen, het is weer bijna weekend..dus weer lekker relaxen. Morgen gaan we surfen en ik ben heel benieuwd hoe dat zal zijn. Maar die verhalen horen jullie wel weer na het weekend. Vandaag best een leuke dag op de afdeling. Alle mappen zijn prima bijgewerkt en ik ben trots op de leerlingen. Heb ik toch nog een beetje indruk gemaakt. Omdat het vandaag wat rustiger was stelde ik voor om een patientenbespreking te doen...en ze vonden het leuk! Eindelijk vooruitgang!
    Nou mensen...dit was even kort hoe het er vandaag voorstond...na het weekend meer! Dikke kus!

• 03 November 2006 - 17:19

T.J.:

GOED ZO TICO !!!! Fijn weekend voor jullie. Kletst r mar tege.......

• 05 November 2006 - 09:06

Monique:

Hoi Anniek,
    het was weer een mooi verhaal.
    Ik wil ôk het is daar ook zo mooi.
    Heb je tussen de dolfijnen gezwommen of kon dat niet? Wij gaan hier wel zitten koukleumen maar krijgen het hier wel warm van jou belevingen daar. Geniet er nog lekker van en wij wachten weer rustig op een nieuw verhaal en foto's natuurlijk.
    Groetjes Monique,Peter, Tim & Micky.
    xxxxxxx

• 05 November 2006 - 12:46

T.J.:

Hoi Anniek , Ik las net in de telegraaf dat de koningin Aruba en Curacao aan doet 6 en 7 november ! Weer een landgenoot in jullie buurt !!!!! Hartelijk bedankt voor jullie kaartje uit Curacao , ik ben er blij mee ! Nog een gezellige zondag toegewenst wonne ! Knuffel de knuffel.

• 06 November 2006 - 12:21

T.J.:

Hoi Anniek , Ik ben net even naar de markt geweest ( staat hier voor de deur tot Mei ) en heb een praatje gemaakt met de visboer !! Ik vroeg waarom hij zo bruin was en wat bleek ???? Hij was 2 weken naar Aruba en Curacao geweest......wat jammer dat ik dat niet eerder wist anders had hij mooi effe de groeten aan jou en Christy kunnen doen !!!!! Jammer , nu krijg je via deze mail je knuffel !!!!! Is ook beter als van een visboer he ??????

• 08 November 2006 - 10:44

Tante Mia En Hai Dah:

Hoi Anniek, ik wil ook bij jullie zijn.
    Geniet er van veel plezier groetjes van ons meer kan ik nog niet doei