Lege accu, baby beach en het ziekenhuis - Reisverslag uit Noord, Aruba van Anniek Huijberts - WaarBenJij.nu Lege accu, baby beach en het ziekenhuis - Reisverslag uit Noord, Aruba van Anniek Huijberts - WaarBenJij.nu

Lege accu, baby beach en het ziekenhuis

Blijf op de hoogte en volg Anniek

07 September 2006 | Aruba, Noord

Hallo allemaal,

Tijd voor een nieuw bericht op mijn site. Hier is alles goed. Erg warm, want er is op dit moment niet heel veel wind. Dus we doen het vooral heel rustig aan, we zijn dus al helemaal aangepast hier.
Afgelopen zondag zijn we ‘s middags naar een strandje in de buurt gereden. Palmbomen, wit strand en een zee die zo helder is dat je je voeten op de grond kunt zien. De plaatjes in de boeken zijn dus allemaal echt!!
We hebben leuke foto’s gemaakt. Ook hebben we daar nog even het project van de voorgangers hier doorgenomen. (zie foto’s) ‘s avonds zijn we in een restaurantje gaan eten hier in de buurt. Het was erg lekker, maar vooral erg veel. De bediening was hier nederlands en ze waren allemaal erg geïnteresseerd in wat we hier kwamen doen.

Maandagochtend hebben we een fitness kaart bij het appartement gekocht. We moeten natuurlijk wel een beetje in beweging blijven. In de fitness zaal, die buiten is, staan een loopband, fiets en wat krachtapparaten. Erg leuk hier dat sporten, maar ontzettend afzien met die hitte hier.
Later zijn we wat voorbereidingen gaan doen voor ons project, maar het bleek dat we eigenlijk nog niet zoveel konden. Daarom zijn we maar in het zwembad gedoken.
We zijn ’s avonds naar de Paddock geweest. Dit is een Nederlands restaurant en cafe. Er komen ook veel studenten hier. We hebben lekker wat gegeten en wat gedronken. Toen we terug naar de auto liepen, bleek dat Linda, ja Linda, de lichten van de auto had laten aan staan, met als gevolg een lege accu. Daar stonden we dan, 4 nederlandse meiden midden in Oranjestad, met een auto die het niet meer deed en zonder startkabels. Uiteindelijk hebben we maar een taxi aangehouden en deze man was zo vriendelijk, tegen een kleine vergoeding, ons te helpen. Gelukkig startte de auto weer snel. De man vertelde dat we nu zeker een uur moesten rondrijden, om de accu weer op te laden. Dus hebben we zijn advies maar opgevolgd en site seeing Aruba gedaan. Zo kom je nog een ergens. Daarna hebben we lekker in de bar nog wat wijntjes gedronken. Ook wat nieuwe mensen leren kennen en het was erg gezellig.

Gisteren zijn we naar Baby Beach gereden. Dat ligt aan het rechter puntje van Aruba, bij Sint-Nikolaas (die hebben ze hier ook, haha). Baby beach is een van de mooiste stranden van Aruba. Het heet Baby Beach, omdat het ligt aan een ondiepe, door golfbrekers van de zee afgeschermde binnenbaai. Het was hier echt super mooi. Een stukje verder de baai in zagen we echt hele mooie vissen, die helemaal om je heen zwommen. Helaas hebben we nog geen snorkels, maar de gaan we zeker halen binnenkort. De vissen waren mooi geel met blauw. Groot en klein. Echt moeilijk te typen zo mooi.
’s Avonds hebben we hier in de bar wat gegeten en nog geprobeerd wat te internetten. Helaas bleek ook nu dat we weer overduidelijk in Aruba zaten. Internet deed het weer eens niet. Maar we proberen ermee te leven, dat zal wel moeten die komende 20 weken.

Vandaag was de grote dag. We moesten ons om 9 uur melden in het Ziekenhuis. Daar werden we opgevangen door het hoofd van de opleidingen daar. Aardige man, met een flinke dosis humor. Net wat ik zoek. Hij vertelde ons wat dingen over Aruba en daarna kregen we een rondleiding. Er is een kleine computerruimte met een stuk of 10 computers en een kleine ruimte wat een soort bibliotheek is.
Om kwart over 12 hadden we een bespreking met alle hoofden en waarnemend hoofden van 7 afdelingen. Dit was echt een kennismaking en we hoorden wat er ongeveer van ons verwacht werd. Het is nu de bedoeling dat we alle vier naar een andere afdeling gaan. Ik ga naar Interne, Sandra naar Chirurgie, Janneke naar kind/kraam/verlos en Linda gaat naar de Klasse en algemene afdeling. We gaan waarschijnlijk starten met op deze afdelingen een 0 meting te gaan doen. Dat houdt in dat we gaan kijken wat nu de stand van zaken is en hoe ver ze dus zijn met het methodisch werken volgens het ordeningsprincipe van Marjory Gordon (verpleegmodel wat we dus gaan invoeren). Verder weten we eigenlijk nog niet zo heel veel. Morgen beginnen we om 8 uur op de afdelingen en worden we voorgesteld aan de afdelingen. Erg spannend dus.

’s Middags nog even naar de garage geweest, want onze richtingsaanwijzers begaven het in een keer. Dat is nu intussen allemaal weer gemaakt.

Nou dat was het wel weer een beetje. Jullie hebben weer wat te lezen en ik zal er ook nog wat foto’s bij zetten. Helaas duurt dit erg lang, dus veel foto’s houden jullie van me te goed!!

Heeeeeel veel liefs van Anniek.

Ps: Ik mis jullie wel allemaal hoor!!!

• 07 September 2006 - 10:55

T.J.:

Ben blij dat jullie je zo goed vermaken , en in het ziekenhuis worden de taken verdeeld lees ik , alleen had ik wel gehoopt dat jij bij die baby,s zou mogen Anniek , van die lekkere kleine chocoladebollekes ! Als je dit leest zit je waarschijnlijk aan het ontbijt en moet je over een uur beginnen en ik wens jullie alle vier daar heeeeeel veeeel succes mee. Zet ,m op meiden. Knuffel van mij en............ja ik mis je ook...........

• 07 September 2006 - 11:07

T.J.:

Mooie foto,s , mooie meiden , mooie stranden , Ook lekkere wijn ? Geniet ervan dames !

• 07 September 2006 - 11:55

Rob:

Ha lieverd.
    Leuk verhaaltje en zeer mooie foto's ;)
    Veel suc6 in het ziekenhuis!
    kus

• 07 September 2006 - 21:35

Monique:

Hallo nichtje, nou dat noem ik nog eens genieten. Lekker op de witte stranden (ik mis alleen de bounty) Kijk weer uit naar een nieuw verhaaltje. We houden jullie vanuit Rooi in de gaten. Maak er iets moois van en succes. Dikke kus Monique.

• 08 September 2006 - 16:59

T.J.:

Vandaag tellen wij een weekje eraf......nog 19 te gaan ......... Big Hug.

• 08 September 2006 - 17:27

T.J.:

Ik zie bij "recente berichten" dat de reactie,s beduidend minder worden .........kom op mensen reageren , Anniek is er toch een van "ons".

• 08 September 2006 - 17:28

T.J.:

Anniekske ik wens je op 9 september veel sterkte toe. Wij denken ook aan jouw.

• 08 September 2006 - 17:36

Rachel:

heey!! zo te lezen alles goed hier, alleen wa houdt da precies in: interne afdeling???
    xx

• 08 September 2006 - 19:00

Anniekje:

Ha meisje in dat verre land,wij wensen jou heel veel sucses met je stage, zo te lezen gaat dat helemaal goedkomen zeker op zo'n mooi eiland. Ook morgen denken wij aan jou. veel groetjes O Bert T Stien